![]() |
|
|
#1 |
![]() |
Ev Usulü Pizza Tarifi
Malzemeler: Hamuru için: 1 5 su bardağı un2 1,5 – 2su bardağı ılık su3 1 paket kuru maya4 1 çay kaşığı toz şeker5 1/2 çay kaşığı tuz6 4 yemek kaşığı zeytinyağıSosu için: 1 2 su bardağı domates sos2 2 yemek kaşığı zeytinyağı3 1 çay kaşığıkekik4 1 çay kaşığı fesleğenÜzeri İçin: 1 1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri2 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri3 120 gr. Sucuk4 4 yemek kaşığı konserve mısır5 100 gram zeytin (dilimlenmiş, yeşil veya siyah)6 1-2adet biber7 1 diş sarımsakEv Usulü Pizza Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. Daha sonra mayalı karışıma, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç film ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirin. Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkarın. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 parçaya ayırın. İnce hamurlu ve orta boy pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz. Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin. Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün. Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Pizza sosunun üzerine bolca rendelenmiş kaşar ya da mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin. Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirin. Peynirler güzelce eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Pizza kesiciyle dilimleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] |
|
|
|
![]() |
| Yer imleri |
| Etiketler |
| evde pizza tarifi, pizza, yemek tarifleri |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| inci farkı ile mantar sote | siyahinci | Siyahinci.Net Paylaşımları | 0 | 04 Eylül 2022 13:39 |
| inci farkı ile et sote tarifi | siyahinci | Siyahinci.Net Paylaşımları | 0 | 07 Mayıs 2022 16:35 |
| Inci farki ile bayram baklavasi tarifi | siyahinci | Siyahinci.Net Paylaşımları | 5 | 04 Mayıs 2022 01:37 |
| inci farkı ile kuru patlıcan dolması tarifi | siyahinci | Siyahinci.Net Paylaşımları | 0 | 25 Nisan 2022 15:48 |
| inci farkı ile lahana dolması tarifi | siyahinci | Siyahinci.Net Paylaşımları | 0 | 24 Nisan 2022 19:14 |
| Forum | Yasal Uyarı |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır. |
IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz. |