29 Nisan 2022, 22:33 | #1 |
|
Istakoz
Deniz ürünleri çeşitleri arasında görünüşüyle en dikkat çekici türlerden biri istakozdur.
Istakoz; folik asit, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum açısından zengindir. Karides ve midye ile kıyaslandığında daha düşük kolesterol değerine sahiptir. Canlı olarak satılır ve yine canlı olarak pişirilir. Salatası, çorbası, haşlaması ve soslu yemekleri yapılır. Haşlanarak tüketilir. Haşlandığında rengi siyahtan kırmızıya döner. İdeal haşlanma seviyesine geldiğinde parçalara ayrılır. Önce kıskaçları bükülerek kırılır. Ardından gövdesi boydan boya keskin bir bıçak yardımıyla kesilir. Hem kıskaçlarındaki hem de gövdesindeki etler çıkarılır. [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
__________________
❤️serCiya❤️ |
Yer imleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Istakoz neden canlı pişirilir? Acıyı hisseder mi? | SosiN | DuyguYerim.Net Paylaşımları | 0 | 15 Nisan 2022 11:21 |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır. |
IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz. |