IRC Forum Logo

 

Geri Git   IRCForumcu.Net > Webmaster - E-Ticaret Bölümü > Webmaster Genel > Wordpress


WordPress Tema Nedir ? WordPress Temaları Ne İşe Yarar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2022, 01:14   #1
 
Linux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2022
Nereden: istanbul
Mesajlar: 1.171
Konular: 1092

Alınan Beğeni: 74
Yapılan Beğeni: 31
Standart WordPress Tema Nedir ? WordPress Temaları Ne İşe Yarar

WordPress Tema Nedir ? WordPress Temaları Ne İşe Yarar

WordPress temaları kısaca hazır kodlanmış tasarımlardır. Yani şöyle de düşünebilirsiniz; Sizin kafanızda hem işlevsel hem de görsel olarak bir site tasarımı var diyelim.

Kafanızdaki bu siteyi kurmak için öncelikle hosting ve domain alıyor ( bkz: hosting ? domain nasıl alınır ) ardından aldığınız bu hosting ve domain üzerine wordpress alt yapısını kuruyor ( bkz: wordpress kurlumu ) ve wordpress üzerine de seçtiğiniz bir temayı, yani tasarımı kuruyorsunuz. (bkz: tema nasıl kurulur )

Tabi tüm bu adımlar hiç bir kod veya teknik bigli gerektirmeden, tıklamalar ile yapıldığı gibi, wordpress temalarının kurulumu, ayarlarının yapılması ve yönetilmesi de hiç bir kodlama ya da teknik bilgi gerektirmez. Tamamı ile tıklamalar ile yönetilir.

Şöyle ki, temayı kodlayan kişi temanın yönetim panelini de kodlar ve temanın ayarlarını bu panelden tıklamalar ile yapabilmenizi sağlar. Aynı bir word ? excel programı kullanır gibi siz de temanızı kullanırsınız. Dip Not:Themeforest en çok ücretli temanın bulunduğu tema kodlayıcı kişi veya firmaların temalarını satışa sunduğu en büyük bir markettir.

Ve karşımıza sadece real estate, yani emlak siteleri için kullanılabilecek tam 252 farklı tema opsiyonu çıkıyor.

Bu temaların her birini ise,

Bu liste sayfasından isimlerine tıklayıp karşınıza çıkan tema sayfasında gösterim resminin hemen altında bulunan Live Preview (Canlı Demo) butonuna tıklayarak canlı görebilir ve tüm fonksiyonlarını inceleyebilirsiniz.

Tabi ki bir temayı canlı demo kısmında nasıl görüyorsanız, sitenize de birebir aynı şekilde kurabiliyorsunuz. Bu sefer de daha spesifik konularda aratma yapalım ki yok artık bu konular için bile mi böylesine güzel wordpress temaları kodlanmış diye sorgulayın.

Mesela bir kuaför işletmeniz var ve bu işletme için bir web sitesi kurmak istiyorsunuz. Bunu da wordpress ile yapacaksınız. Yine 1. örnekte olduğu gibi themeforest ( şuradan ) adresine gidiyoruz ve ekranın sol üst köşedeki menüsünden wordpress?e tıklayıp, karşımıza çıkan arama kutucuğuna ?hairdresser? (kuaför) yazıp, aratıyoruz.

Karşımıza ise bu sefer sadece kuaför işletmelerine özel olarak kullanılabilecek 37 farklı tema çıkıyor. Evet böyle bir konu da bile tam 37 tema !

3-Biraz daha derine inip, daha spesifik bir önrek ile devam edelim. Mesela tenis ile ilgili bir site kurmak istiyor bunu da wordpress ile yapmak istiyorsunuz. Yine 1. örnekte olduğu gibi themeforest ( şuradan ) adresine gidiyoruz ve ekranın sol üst köşedeki menüsünden wordpress?e tıklayıp, karşımıza çıkan arama kutucuğuna ?tennis? yazıp, aratıyoruz.

Karşımıza ise bu sefer sadece tenis ile ilgili olarak kullanılabilecek 30 farklı tema çıkıyor. Evet böyle bir konu da bile tam 30 tema !

Sonuç olarak, wordpress alt yapısında böylesine olabildiğince spesifik konularda bile onlarca tema bulmanız mümkün. Hele ki popüler site fikri konularında binlerce farklı tema bulmanız mümkün.

__________________
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Linux isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer imleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
WordPress Connection Timed Out Hatası nedir ve nasıl çözülür Linux Wordpress 0 28 Mayıs 2022 01:14
WordPress?in Avantajları Nelerdir? Linux Wordpress 0 28 Mayıs 2022 01:14
WordPress hızını arttırmak ne işe yarar? Linux Wordpress 0 28 Mayıs 2022 01:14
WordPress 777 izini nedir? Linux Wordpress 0 28 Mayıs 2022 01:14
Sosyoloji nedir amacı nedir ne işe yarar önemi nedir? MaRia Sosyoloji 0 03 Mayıs 2022 01:17


Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır.

IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz.



Yukari