IRC Forum Logo

 

Geri Git   IRCForumcu.Net > Sunucular Özel Forumu > Siyahinci.Net & CilekFm > Siyahinci.Net Paylaşımları


Hamsi buğulama tarifi ve faydaları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2022, 13:02   #1
Avatar Yok
 
Üyelik tarihi: 24 Nisan 2022

Mesajlar: 106
Konular: 101
IRC: www.siyahinci.net
Alınan Beğeni: 14
Yapılan Beğeni: 17
Standart Hamsi buğulama tarifi ve faydaları

Hamsi buğulama tarifi ve faydaları
Hamsi buğulama tarifi ve faydaları
Hamsi buğulama tarifi ve faydaları
Hamsi balığının faydaları neler? En kolay hamsi buğulama nasıl yapılır?
Karadeniz mutfağının en ünlü yemeklerinden biri olan hamsi buğulamayı akşam yemeğinde kolayca hazırlayabilirsiniz. Lezzeti hafif olan hamsi buğulama, faydalarıyla da şaşırtıyor. Böylesine sevilen bir balığın sağlık açısından da oldukça iyi bir tercih olduğu, birçok faydası bulunduğu uzmanlar tarafından sıklıkta dile getirilmektedir. Peki En kolay hamsi buğulama nasıl yapılır? Hamsi balığının faydaları neler?

Hamsi, daha çok Karadeniz kıyılarında yaşayan küçük boylu bir balıktır. Uzunluğu 10-12 cm. Vücudu ince pullarla kaplıdır. Sırtı canlıyken yeşil, ölürken mavi ve bayatken ise siyahlaşır. O zaman taze hamsiyi bayat hamsiden bu özelliği ile ayırt edebilirsiniz. Ayrıca bayat hamsi, cansızdır. Balık insanların sağlığı açısından oldukça önemlidir. Soğuk su balıkları içerisindeki Omega 3 denilen, insanı her türlü hastalıktan koruyan, zeki olmasını sağlayan vitamin ülkemizdeki balıklarda az miktarda bulunuyor.

Hamsinin haftada iki kez düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Düzenli hamsi tüketimi kalp sağlığını korur ve kötü huylu kolesterolle savaşır. Özellikle vücudun kış aylarında daha çok ihtiyaç duyduğu A, B1, B2 ve D vitamini ihtiyacını karşılar, bağışıklık sistemini güçlendirir.


HAMSİ BALIĞINI KILÇIĞIYLA BİRLİKTE YERSENİZ…


Hamsi kılçığı ile yenilmesi tavsiye edilen küçük balıklar arasındadır. Balık kılçığında bulunan yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor kemik sağlığı için çok önemlidir. Özellikle kemik erimesi sorunu yaşayanların hamsiyi kılçığı ile beraber tüketmesi faydalıdır.

Hamsiyi hazırlama aşamasında ve tüketirken limon sıkılması balıkta bulunan Omega-3’ün vücutta kullanılma miktarını artırır. Ayrıca hamsiyi fazla pişirmek protein kaybına sebep olacağı için az pişirmek, hafif sulu bırakmak doğru olacaktır. Hamsiyi pişirirken tavsiye edilen en sağlıklı yöntemler buğulama, ızgara, yahni ya da fırınlamadır.

HAMSİ BALIĞI NASIL PİŞİRİLİR?

Tam mevsimi olan şu günlerde tam bir Omega 3 kaynağı olan hamsiyi sağlıklı bir şekilde tüketmek istiyorsanız fırında pişirme yöntemleri denemelisiniz. Hamsi kullanılarak hazırlanan balık yemekleri arasında buğulaması özel bir yere sahiptir. İster fırında, ister tavada ateş üzerinde hazırlanabilecek, sebzesi ile demlene demlene pişmiş hamsi buğulamasına çocuklar bile ‘Hayır’ diyemeyecek. Ülkemiz sularında avlanıp, en sevilen ve en çok tüketilen balıklar arasında yer alan enfes hamsiyle buğulama pişirmek isterseniz mutlaka tarifimizi incelemelisiniz.

hamsiyle yapılan tarifler
hamsiyle yapılan tarifler

HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram hamsi
4 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet limonun suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

hamsi buğulama tarifi
hamsi buğulama tarifi

YAPILIŞI

Hamsileri güzelce ayıklayıp suyla güzelce yıkayın.

Daha sonra soğanları yuvarlak şeklinde doğrayarak tepsiye güzelce dizin.

Baharatları ekleyerek hamsileri yan yana sıralayın.


Limon suyu ve zeytinyağını da ekledikten sonra üzerine dökün.

175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Sıcak bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun…

NOT ALINTIDIR: [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!][Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

siyahinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer imleri

Etiketler
hamsi, hamsi buğlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Et döner tarifi siyahinci Siyahinci.Net Paylaşımları 0 30 Haziran 2022 17:11
keşkül tarifi siyahinci Siyahinci.Net Haberleri 0 05 Haziran 2022 13:40
100 Hamsi Linux Komik Fıkralar 0 28 Mayıs 2022 01:21
Kaliteli Sohbet Odaları Faydaları siyahinci Siyahinci.Net Makale 1 11 Mayıs 2022 01:52
Hamsi LaviNya Deniz Ürünleri 0 29 Nisan 2022 22:39


Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır.

IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz.



Yukari