IRC Forum Logo

 

Geri Git   IRCForumcu.Net > Sunucular Özel Forumu > Siyahinci.Net & CilekFm > Siyahinci.Net Paylaşımları


Tavuklu sultan kebabi tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2022, 01:21   #1
Avatar Yok
 
Üyelik tarihi: 24 Nisan 2022

Mesajlar: 105
Konular: 101
IRC: www.siyahinci.net
Alınan Beğeni: 14
Yapılan Beğeni: 17
Standart Tavuklu sultan kebabi tarifi

Tavuklu Sultan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
2 adet yufka
400gr tavuk göğsü
400gr tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet patlıcan
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için
1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı
İlk önce patlıcanı alacalı şekilde soyun ve küçük küçük doğrayın. Bir tavanın içerisine yağı koyun ve patlıcanı kızartın. peçete koyduğunuz bir tabağa patlıcanları alın yağının süzülmesini bekleyin. Diğer tarafta tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tencerenin içerisinde arada karıştırarak pişirin. Tavukları rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ilave edin. Kapağını kapatarak 5dk kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 4-5 dk daha pişirin. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

siyahinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer imleri

Etiketler
incinin mutfağı, kaliteli sohbet, sohbet odaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sultan ezmesi LaviNya Mezeler - Ordövrler 4 09 Mayıs 2022 18:01
inci farkı ile et sote tarifi siyahinci Siyahinci.Net Paylaşımları 0 07 Mayıs 2022 15:35
Muzlu Hurmalı Smoothie Tarifi MaRia İçecek ve Kokteyller 2 17 Nisan 2022 20:00
Bademli Süt Kokteyli Tarifi MaRia İçecek ve Kokteyller 0 17 Nisan 2022 18:08
Chai Tea Latte Tarifi MaRia İçecek ve Kokteyller 0 17 Nisan 2022 17:55


Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır.

IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz.



Yukari