26 Nisan 2022, 13:04 | #1 |
...
|
Kahve Sanatı
Merhaba IRCForumcu'lar
Bu konu başlığı altında kahve ile ilgili resimler , yazılar, yorumlar vs. içinizden gelen paylaşımları yapabilirsiniz. Paylaşımlarınızı bekliyoruz. |
26 Nisan 2022, 13:05 | #3 |
|
Cevap: Kahve Sanatı
Böyle kahve içmeyen de ne bileyim
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] |
26 Nisan 2022, 13:41 | #5 |
|
Cevap: Kahve Sanatı
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
|
26 Nisan 2022, 13:46 | #6 |
...
|
Cevap: Kahve Sanatı
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
|
26 Nisan 2022, 13:51 | #7 |
|
Cevap: Kahve Sanatı
Ayılmak değildi mesele, hiç bi zaman da istemedim zaten. Sabahlara kadar o günün ilk ışıklarına kadar bir dolup bir boşalan kadehlerin ardından içilen sabahçı kahvesi senin güzel gözlerinde kaybolurken bana eşlik eden bir yoldaştı aslında.
O kahve o kadar çok şey anlatır ki bana, öyle şeylere şahit olur ki o sebeple yeri dolmaz. [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] |
26 Nisan 2022, 13:56 | #8 |
...
|
Bol köpüklü kahve
Önce cezvemize yapacağımız sayıya göre kahve koyuyoruz. Biz iki kişilik yapalım. İki tatlı kaşığı kahveyi cezvemize ekliyoruz. Ardından iki fincan oda sıcaklığındaki suyu cezveye ekliyoruz. En son ne kadar şeker koyacağımızı belirliyoruz. Eğer sade yapıyorsak şeker koymuyor, az şekerli yapıyorsak 1 çay kaşığı, orta yapıyorsak 2 çay kaşığı, şekerli yapıyorsak 4 çay kaşığı ekliyoruz. Hafifçe karıştırıyor ve kahvelerin tamamen suya karışmasını sağlıyoruz. Tabloya bakarak da kendi formülünüzü oluşturabilirsiniz. Artık kahve pişmeye hazır. Ocağın altını orta ya da ortadan biraz daha az açıyoruz. Eğer kahveyi çok çabuk pişirirsek köpüğünden kaybetmiş oluruz. Yavaş yavaş pişen kahvemiz köpüklenip kabarmaya başladığında fincana biraz köpük alıyor ve cezveyi hemen ocağa koyuyoruz. Bu yaptığımız ilk taşımı almaktı. İkinci taşımı da kahveyi hafif kaynatarak alıyoruz. İşte hazır! Bol köpüklü kahve nasıl yapılır sorusuna da cevap vermiş olduk. Eğer evinizde Türk kahvesi makinesi varsa onu da kullanabilirsiniz ancak bakır cezvede yavaş yavaş pişerek hazırlanan Türk kahvesi kadar lezzetli olmayabilir, bizden uyarması. Son olarak madem kahvemizi yaptık, Türk kahvesinin faydalarına da bir göz atalım. İçerdiği kafein ve bileşenlerle neredeyse her derde deva olan Türk kahvesi; zihinsel aktiviteleri güçlendirmede, uyanık kalmayı sağlamada, sosyal yönü geliştirmede, yüksek tansiyonu azaltmada, depresyona karşı etkide, kemiklerin güçlenmesinde ve metabolizmayı hızlandırmada önemli bir role sahiptir. |
Yer imleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Vanilyalı buzlu kahve | MaRia | İçecek ve Kokteyller | 0 | 17 Nisan 2022 10:30 |
Dondurmalı buzlu kahve | MaRia | İçecek ve Kokteyller | 1 | 17 Nisan 2022 10:18 |
Karamelli buzlu kahve | MaRia | İçecek ve Kokteyller | 1 | 17 Nisan 2022 10:18 |
Naneli buzlu kahve | MaRia | İçecek ve Kokteyller | 0 | 17 Nisan 2022 10:12 |
Atanın (babanın) sanatı oğula mirastır. | [C}e{Y] | Atasözleri ve Deyimler | 0 | 17 Nisan 2022 09:54 |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır. |
IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz. |