IRCForumcu.Net

IRCForumcu.Net (https://www.ircforumcu.net/)
-   Günün Yemeği (https://www.ircforumcu.net/gunun-yemegi/)
-   -   15 mayis 2022 günün yemeği (https://www.ircforumcu.net/gunun-yemegi/5353-15-mayis-2022-gunun-yemegi.html)

TeKo 15 Mayıs 2022 07:16

15 mayis 2022 günün yemeği
 
Bergama çığırtması (patlıcan çığırtma)

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Yazın en sevilen sebzelerinden olan patlıcan, hem sıcak yemeklerde hem de soğuk mezelerde tüm tabağın yıldızı olmayı başarır. Bugünkü tarifimiz ise ister sıcak, ister soğuk olarak servis edebileceğiniz nefis bir patlıcan yemeği!

Patlıcanlarımız alacalı soyuluyor, ardından her yanına çizikler atılıyor. Bu sayede eklenecek domates sosunun tüm tadını içine çekiyor. Kızartmadan yapılmasına rağmen kızartılan patlıcan yemeklerine rakip olacak lezzetteki çığırtma tarifine tadı, sunumu ve yapılışının kolaylığına bayılacaksınız.

Buyurun mutfağa girelim!


KAÇ KİŞİLİK
3 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet patlıcan (ince, uzun)
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. Her tarafını ve çiziklerin olduğu kısımları iyice tuzlayın.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Patlıcanlar ve yeşil biberleri ekleyerek kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu da ilave ederek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin. Afiyet olsun!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum