IRC Forum Logo

 

Geri Git   IRCForumcu.Net > Haber Dünyası > Güncel ve Son Dakika Haberler


Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2022, 08:50   #1
Rom
NeverMind
 
Rom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Mayıs 2022
Nereden: Ankara
Mesajlar: 846
Konular: 624
IRC: irc.ChatDiyari.Net
Alınan Beğeni: 124
Yapılan Beğeni: 122
Standart Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 'Türkiye Raporu'na tepki göstererek, "AP’nin sığ ve vizyonsuz bir yaklaşımla bu ihtiyacı görmezden gelerek raporda ön yargılı ve gerçeklikten kopuk değerlendirmelerde bulunmasını kabul etmiyor ve reddediyoruz" açıklamasında bulundu.



Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) '2021 Türkiye Raporu'na tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AP'nin 2021 Türkiye Raporu değerlendirildi.

Açıklamada, AP'nin tavsiye kararı niteliğinde olan raporunun 7 Haziran 2022 tarihinde AP Genel Kurulunda kabul edildiği hatırlatılarak "Ülkemiz ve AB arasındaki ilişkilerin karşılıklı çabalarla güçlendirilmesi ihtiyacı ortadayken AP’nin sığ ve vizyonsuz bir yaklaşımla bu ihtiyacı görmezden gelerek raporda ön yargılı ve gerçeklikten kopuk değerlendirmelerde bulunmasını kabul etmiyor ve reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin AP’den öncelikli beklentisinin, dar görüşlü çevrelerin gündemine alet olmaması ve katılım müzakere sürecinin canlandırılması için AB kurumlarına yönelik teşvik edici bir tutum sergilemesi olduğunun kaydedildiği açıklamada, buna karşılık AP'nin bugüne kadar bunun tam tersi bir tutum takındığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Terör örgütü üyelerinin AP içerisinde yuvalanmalarına ve terör propagandası yapmalarına dahi müsamaha gösteren AP’nin bu tutumu aslında şaşırtıcı da değildir. AP böylece Türk kamuoyu nezdinde hem inandırıcılığını hem de güvenirliğini yitirmiştir. Bu nedenle, raporda yer alan ülkemize dair demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına ilişkin iddialar ile Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konularında bir iki AB üyesinin dar görüşlü çıkar sağlama çabalarını yansıtan temelsiz görüşlerin bizim için hiçbir hükmü bulunmamaktadır."

Türkiye'nin AB’den beklentilerinin tüm AB kurumlarının Türkiye’ye yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi, bu çerçevede katılım sürecinin canlandırılması, Vize Serbestisi Diyaloğu’nun hızlandırılması, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinin başlatılması, terörle mücadelede iş birliğinin artırılması, göç iş birliği kapsamında özellikle Gönüllü İnsani Geri Kabul Planı’nın hayata geçirilmesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Bu konularda atılacak adımları teşvik etmek yerine Türkiye’yi sığ bir bakış açısıyla değerlendiren bu rapor AP’nin gerçeklerden kopuk, ideolojik ve yanlı tutumunun yeni bir örneğini teşkil etmekte ve sadece AP’nin itibarını zedelemektedir." ifadesine yer verildi.


''Alıntı''

__________________
Modası Geçmeyen Tek Şey Efendiliktir.
Rom isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer imleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Dışişleri'nden İsrail'e Mescid-i Aksa çağrısı Rom Güncel ve Son Dakika Haberler 0 30 Mayıs 2022 19:43
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba: Arabuluculukta en başarılı ülke Türkiye oldu Linux Dünyadan Haberler 0 28 Mayıs 2022 01:06
ABD Dışişleri: Suriye konusunda Türkiye ile temasa geçtik Linux Dünyadan Haberler 0 28 Mayıs 2022 01:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Utanmadan 'kaçacak' diyor Rom Güncel ve Son Dakika Haberler 0 27 Mayıs 2022 20:45
Rusya, Baltık Denizi Devletleri Konseyi'nden çekildi Rom Güncel ve Son Dakika Haberler 0 17 Mayıs 2022 20:21


Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır.

IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz.



Yukari