IRC Forum Logo

 

Geri Git   IRCForumcu.Net > Haber Dünyası > Güncel ve Son Dakika Haberler


AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsveç ve Finlandiya açıklaması


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2022, 19:05   #1
Rom
NeverMind
 
Rom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Mayıs 2022
Nereden: Ankara
Mesajlar: 846
Konular: 624
IRC: irc.ChatDiyari.Net
Alınan Beğeni: 124
Yapılan Beğeni: 122
Standart AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsveç ve Finlandiya açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç-Finlandiya'nın NATO başvurusuna ilişkin açıklama yaptı. Çelik, ''Mesele Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesidir'' dedi.



AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 2 saat 35 dakika sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı devam ederken gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup soruları yanıtladı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik adaylığı konusunda konuşan Ömer Çelik, meselenin Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesi olduğunu söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD ziyaretini ve kongre konuşmasının alkış almasını da değerlendirdi.

Çelik, "Bir müttefik başka bir müttefik hakkında söz söylediğinde alkışlanması çok doğru değil" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

ÖZLEM SARIKAYA YURT'UN VEFATI

''Gazeteci arkadaşımız NTV'den Özlem Sarıkaya Yurt'u genç yaşta kaybettik değerli ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. NTV ailesine partimiz adına taziyelerimizi başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Mekanı cennet olsun.

FİNLANDİYA-İSVEÇ'İN NATO BAŞVURUSU

Türkiye'nin terörizmle mücadelesine destek verilmedi. PKK’yı YPG’yi temizlediğimiz bölgelerden sürekli çekilmemizi ifade ediyorlar. Türkiye açık bir talepte bulunuyor. NATO’ya yeni üye olacak devletlerin her halükarda terörle bağını kesmesi gerekir. Yeni üyeliklerin kurallara göre ele alınması gerekir. NATO’nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı. NATO’nun mantığı birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içindir. Terör örgütleri bu ülkelerde para topluyor. Türkiye ilkesel olarak NATO'nun genişlemesine karşı çıkmadı. Problem bugün onların terör örgütlerine verdiği destekle ilgilidir. Türkiye NATO içinde görevlerini sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmiş devlettir. Türkiye ne istiyor deniyor. NATO’nun içinde üye olanlarında üye olmak isteyenlerin de NATO’nun ilkelerine, prensiplerine uygun olarak davranmasını istiyor. Teröre destek konusunda tutumları net olmalı. İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütüne yoğun bir şekilde finansman sağladığı açık ve net. PKK cephanelerinde İsveç silahları ele geçiriliyor. Mesele Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesidir. Türkiye'nin haklı güvenlik gerekçeleri tatmin edilmeli.

ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI

Atatürk'ü istismar ederek Atatürk'ün isminin verildiği bir yerin yıkılması olarak sunuyorlar. Siyasette bugüne kadar Atatürk istismarcılarının yaptığı kötülüğün haddi hesabı yoktur. Taksim’in ortasına muhteşem eser yapıldı ve adı Atatürk Kültür Merkezi'dir.

Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek. Yürüyüş yollarıyla her türlü vatandaşımıza hizmet edecek yaklaşımla bu hayata geçirilecek.

MİÇOTAKİS'İN ABD ZİYARETİ

Hangi kongrede kim, ne için alkışlanmış bu çok önemli değil. Ama burada bazı çelişkiler var. Biz tabii Amerikan Senatosu'nu önemsiyoruz. Bir kongrede bir müttefikinizin başka bir müttefikinize karşı söz söylediğinde alkışlanması çok doğru değil. Herhangi bir komşumuz bu utanç verici bir şeydir, gidip de başka parlamentolarda Türkiye'ye silah vermeyin diye yalvarmak hiçbir şekilde saygıdeğer bir davranış olarak değerlendirilemez. Kıbrıs meselesinde de hakkı gasbedilen KKTC'dir. KKTC egemen bir devlettir, onlar duymak istemese de bu böyledir. Türkiye ile konuşacaklar, Türkiye ile meselelerini çözecekler. İsterse dünyanın bütün parlamentolarında alkışlansınlar.''


''Alıntı''

__________________
Modası Geçmeyen Tek Şey Efendiliktir.
Rom isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer imleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya NATO itirazı Rom Güncel ve Son Dakika Haberler 0 19 Mayıs 2022 13:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç açıklaması Rom Güncel ve Son Dakika Haberler 0 16 Mayıs 2022 21:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sığınmacı açıklaması Rom Güncel ve Son Dakika Haberler 0 09 Mayıs 2022 19:56
En büyük hissedarlardan: Suudi milyarderden Twitter açıklaması Rom Twitter 0 08 Mayıs 2022 09:15
Bakan Akar'dan sığınmacı açıklaması Rom Güncel ve Son Dakika Haberler 0 08 Mayıs 2022 09:10


Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

IRCForumcu.Net, lisanslı vBulletin kullanmaktadır.

IRCForumcu.Net; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Dolayısıyla forumdaki içeriklerden ilgili içeriği paylaşan üyeler sorumludur. Hukuka aykırı içerik bildirimleri için İLETİŞİM linkinden bildirim gönderebilirsiniz.



Yukari