IRCForumcu.Net

IRCForumcu.Net (https://www.ircforumcu.net/)
-   Yapay Zeka (https://www.ircforumcu.net/yapay-zeka/)
-   -   Geri dönüşüme yapay zeka desteği (https://www.ircforumcu.net/yapay-zeka/5974-geri-donusume-yapay-zeka-destegi.html)

Rom 21 Mayıs 2022 13:27

Geri dönüşüme yapay zeka desteği
 
Dünya Bankası verilerine göre küresel atık üretiminin 2050'ye kadar yüzde 70 artması bekleniyor. Her yıl üretilen iki milyar atığın ise yalnızca yüzde 19'u geri dönüştürülebiliyor. Finlandiya merkezli bir şirket, yapay zeka yardımı ile bu oranı yükseltecek bir sistem geliştirdi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de atık geri dönüşümü sürecinde devrim yaratabilecek yeni bir tesis açıldı. "Avrupa’nın en gelişmiş atık tesisi" olarak geçen bu yerin sırrı ise, yapay zeka tarafından yönetilen robot kollar.

35 milyon Euro ‘lük tesiste bulunan 12 robot, gece gündüz demeden çalışıyor. Atıkları kameralar, 3D sensörler ve metal detektörleri ile tarıyor. Daha sonra yapay zeka objeleri tespit ediyor ve ayırıyor.

Tesis, yeni teknoloji sayesinde geri dönüşüm oranlarını %50 civarından %90'ın üzerine çıkarmayı başardı.


''Alıntı''


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum