IRCForumcu.Net

IRCForumcu.Net (https://www.ircforumcu.net/)
-   İnternet Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumcu.net/internet-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Fransa’da internet altyapısına saldırı (https://www.ircforumcu.net/internet-dunyasindan-son-haberler/5979-fransa-da-internet-altyapisina-saldiri.html)

Rom 21 Mayıs 2022 13:42

Fransa’da internet altyapısına saldırı
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Fransa’nın bazı bölgelerinde internet servis sağlayıcılarının fiberoptik altyapı kablolarına düzenlenen saldırılar sonucunda internet ve telefon hizmetlerinde kesintiler ve yavaşlamalar yaşandı.

Başkent Paris ve bölgesi başta olmak üzere Strasbourg, Reims, Grenoble, Lyon gibi birçok kentte kullanıcıların sorun yaşadığı bildirildi. Önceki gece sabaha karşı 04.00 sularında yaşanan saldırılar birçok bölgede hizmet aksamasına yol açarken, soruna hızla müdahale edildiği ve aksamaların sınırlandırıldığı bildirildi. Uzmanlar fiber optik kablolara yönelik koordineli olduğu düşünülen saldırıların daha önce görülmemiş büyüklükte olduğunu vurguladı. Fransa Dijital Altyapı ve Telekomünikasyon Bakanı Cedric O, Twitter hesabından kablo saldırılarını doğruladı. AFP’ye konuşan uzmanlar, farklı bölgeler arasında büyük veri aktarımlarının sağlandığı ve “omurga” olarak adlandırılan kabloların Paris-Lyon ve Paris-Strasbourg hattının hedef alındığını belirtti.

''Alıntı''


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum