IRCForumcu.Net

IRCForumcu.Net (https://www.ircforumcu.net/)
-   Günün Yemeği (https://www.ircforumcu.net/gunun-yemegi/)
-   -   21 Mayıs 2022 Günün Yemeği (https://www.ircforumcu.net/gunun-yemegi/5932-21-mayis-2022-gunun-yemegi.html)

TeKo 21 Mayıs 2022 02:35

21 Mayıs 2022 Günün Yemeği
 
Izgara Tadında Fırında Balık

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Tarifin Hikayesi
2-4 Kişilik
10dk Hazırlık,
50dk Pişirme

Izgara Tadında Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 adet mercan, çipura veya levrek
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet defne yaprağı
  • 4 dilim limon
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan

Izgara Tadında Fırında Balık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balıklarımızı temizleyip sularını süzdürelim.
  • Suyu süzülen balıklarımızın her iki tarafına üçer adet bıçakla çizik atalım.
  • Daha sonra bir kase içinde zeytinyağı, karabiber ve tuzumuzu karıştıralım.
  • Balıkların içine ve dışına bu karışımdan fırça veya elimizle sürelim.
  • Her bir balığın içine birer adet soğan halkası, defne yaprağı ve limonu koyalım.
  • Bıçakla kestiğimiz çiziklerin içinede sarımsaklarımızı koyalım.
  • Hazırladığımız balıkları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısınmış fırınımızda, 200 derecede 40 dakika; son 10 dakika da daha iyi kızarması için 250 dereceye alalım.
Afiyet, şifa olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum