Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2022, 23:13   #1
LaviNya
 
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29 Nisan 2022
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 609
Konular: 124

Alınan Beğeni: 181
Yapılan Beğeni: 178
Standart Saksı kebabı

3 adet bostan patlıcanı
250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz, karabiber
Bir tutam maydanoz
Kızartmak için; Sıvı yağ
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su


Yapılışı: Patlıcanlar çizgili soyulur, ortadan ikiye bölünür ve içleri alınız. Yağda kızartılarak bir kenara alınır. İçini hazırlamak için küçük doğranmış kuşbaşı etler kızgın ateşte yağda kavrulur. Eğer pişmezse üzerine biraz su ekleyerek pişene kadar haşlanır. Etler pişmeye yakın içerisine küçük kuşbaşı doğranmış sebzeler eklenir. Baharatlar ile tatlandırılır ve hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur. Üzerine domates biber koyulur. Üzerine salçalı sos yapılır ve 180 C de fırında 30 dakika pişirilir.


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


(Alıntıdır)

__________________
❤️serCiya❤️
LaviNya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla