Konu: Siveydiz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2022, 23:12   #1
LaviNya
 
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29 Nisan 2022
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 609
Konular: 124

Alınan Beğeni: 181
Yapılan Beğeni: 178
Standart Siveydiz

500 gram taze sarımsak
500 gram pırasa
Yarım kilogram kemikli et ya da kuzu kuşbaşı (kuzu ya da dana)
300 gram süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
1-2 su bardağı haşlanmış nohut
Üzeri İçin;
Sıvı yağ
Nane


Yapılışı: Öncelikle etleri bir tencerede haşlıyoruz. Suyunu da ayırıyoruz. Sarımsakları orta boyutta iri ve uzun doğruyoruz. Aynı şekilde pırasaları da doğruyoruz. Sarımsak ve pırasaları birkaç kez yıkıyoruz. Tencerede pişen ve süzdürülmüş eti ocağa alıp, içine pırasa ve sarımsakları ekliyoruz. Ve pişirmeye başlıyoruz. Sebzeler piştikten sonra içine haşlanmış nohutu da atıp tuz ile tatlandırıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpıyoruz. Yemeğin sıcak suyundan alarak yoğurdu ılıştırıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Üzerine nane yakıp servis ediyoruz.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


(Alıntıdır)

__________________
❤️serCiya❤️
LaviNya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla